dorsz


okladka


sledz


jesiotr

Suto zastawiony stół to ważna część wigilijnej tradycji. Wielogodzinne przygotowania to okazja do spotkania, wspólnej pracy i przekazywania sekretów domowych kuchni. Każdy region, a nawet każdy dom ma w swoim świątecznym menu coś, co go wyróżnia. Mimo przywiązania i szacunku do tradycji, chętnie sięgamy po nowe pomysły i aranżacje dla naszych świątecznych smakołyków. Poznańscy szefowie kuchni wraz z Poznańską Lokalną Organizacją Turystyczną postanowili podzielić się pomysłami, które mogą stanowić inspirację świątecznego menu.

 

W gronie kulinarnych ekspertów, których zaprosiliśmy do Współpracy znaleźli się szefowie najlepszych poznańskich restauracji. Autorzy przygotowanych specjalnie dla nas przepisów to uczestnicy i jurorzy najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. - Mamy nadzieję że ich pomysły, zaostrzą świąteczne apetyty i pomogą w aranżacji tegorocznego menu – mówi Jakub Pindych z PLOT, odpowiedzialny za realizację projektu „12 wigilijnych potraw poznańskich szefów kuchni”.


Reklama

Folder w wersji PDF jest do pobrania na stronie www.poznan.pl/przepisy

Przeczytaj również
zobacz więcej